Sel aastal möödub 150 aastat esimese laulupeo korraldamisest Eestis. Laulupeolised on ikka ja lati saabunud peole rongidega. Need rongisõidud olid alati erilised, täis elevust, rõõmu ja lusti! Korraldame meiegi selle olulise tähtpäeva auks lustisõitu vana aururongiga. Tulge ja nautige aurupäevi ainsa Eestis töötava auruveduriga, et saada ainulaadne elamus ja kogeda seda mida kunagi peolised kogesid sõites laulupeole. Võite tulla ka rahvariietes, seda vahvam on! Rong sõidab vastavalt laupäevasele ja pühapäevasele sõiduplaanile (näeb menüüst “külastajale” alt). Vajadusel teeme ka mõne lisareisi. Kui nälg näpistab, saab kohvikust kehakinnitust. Videosaalis näeb näitust kitsarööpmelistest aururongidest. Kui keskkonnale on tekkinud suur tuleoht, oleme sunnitud paraku auruveduri asendama uunikum diiselveduriga aga loodame väga, et taevaisa on meile armuline ja õnnistab meid enne üritust vihmaga.